baka

Rice krispies-rutor!

Ricekrispies-rutor, så jäkla goda! Gammalt recept från en gammal blogg 🙂

Du behöver

100 gr dumlekolor delade i mindre bitar

150 gr marschoklad delade i mindre bitar

50 gr smör

5 dl rice krispies

Topping

ca 150 gr mjölkchoklad ( jag tog Fazer )

några rutor mörk choklad  ( att ringla över )

Så här gör du

Smält smör i en kastrull, lägg i Dumle & marsbitarna och låt allt smälta samman på svag värme under omrörning tills smeten blir slät. Ta sedan kastrullen från plattan och blanda ner rice krispies.  Klä en liten fyrkantig form ( 20×20 cm ) med bakplåtspapper och tryck ut massan. Hacka chokladen smått eller kör chokladen i bitar i en mixer tills den är i små små bitar. Smält sedan chokladen och bre den över rice krispiesmassan. Ställ kallt ca 1 timme, smält den mörka chokladen häll den i en spritspåse och spritsa över eller ringla över med en liten sked. Låt godiset stå i kylen ca 1 timme till och skär sedan i rutor. Förvara i kyl om det blir några kvar 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.