
Torskfilé med parmesansås, potatismos och rostade rotfrukter
Hej!
Har varit så sugen på både torsk och potatismos ett tag och nu var det dags. Det blev torsk i parmesansås som jag gratinerade och till det rostade palsternackor och morötter som jag körde i ugnen tillsammans med gratängen. Det mest betungande var att skala potatisarna 😉 Potatisen pressar jag och har i en rejäl klick smör, varm mjölk, salt och peppar samt aromat, sen vispar jag det fluffigt med elvisp. Så gott 🙂
Du behöver till 3-4 portioner
4 torskfiléer
salt & svartpeppar
1 liten bananschalottenlök
smör att steka i
1/2 dl vitt vin
3 dl grädde
1/2 fiskbuljongtärning
ca 2 3/4 dl riven parmesan
Rostade rotfrukter
Några palsternackor och morötter
Skala skölj och torka dessa. Skär dem i stavar.
Blanda dem med en rejäl skvätt olivolja salt peppar och persilja.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Fisken
Sätt ugnen på 180 grader varmluft
Salta och peppra fiskfiléerna lägg dem i en ugnsform.
Fräs löken i smöret, den ska inte få färg. Häll ner vinet, riv ner eller smula i buljongen och häll i grädden. Låt såsen puttra nån minut.
Tillsätt osten rör om sänk värmen. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken.
Sätt in fisken och rotfrukterna i ugnen ca 20-25 minuter, vänd rotfrukterna när halva tiden gått.
Hoppas du gillar detta
Kram <3
