fisk/skaldjur,  gratäng,  middag

Torskfilé med parmesansås, potatismos och rostade rotfrukter

Hej!

Har varit så sugen på både torsk och potatismos ett tag och nu var det dags. Det blev torsk i parmesansås som jag gratinerade och till det rostade palsternackor och morötter som jag körde i ugnen tillsammans med gratängen. Det mest betungande var att skala potatisarna 😉 Potatisen pressar jag och har i en rejäl klick smör, varm mjölk, salt och peppar samt aromat, sen vispar jag det fluffigt med elvisp. Så gott 🙂

Du behöver till 3-4 portioner

4 torskfiléer

salt & svartpeppar

1 liten bananschalottenlök

smör att steka i

1/2 dl vitt vin

3 dl grädde

1/2 fiskbuljongtärning

ca 2 3/4 dl riven parmesan

Rostade rotfrukter

Några palsternackor och morötter

Skala skölj och torka dessa. Skär dem i stavar.

Blanda dem med en rejäl skvätt olivolja salt peppar och persilja.

Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

Fisken

Sätt ugnen på 180 grader varmluft

Salta och peppra fiskfiléerna lägg dem i en ugnsform.

Fräs löken i smöret, den ska inte få färg. Häll ner vinet, riv ner eller smula i buljongen och häll i grädden. Låt såsen puttra nån minut.

Tillsätt osten rör om sänk värmen. Smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över fisken.

Sätt in fisken och rotfrukterna i ugnen ca 20-25 minuter, vänd rotfrukterna när halva tiden gått.

Hoppas du gillar detta

Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.