
Köttbullarna
500 gr – 600 gr blandfärs
1 ägg från utehöns
1 dl grädde
Ca 1/2 dl skorpmjöl
1 finhackad gul lök
1 tsk socker
1 msk kalvfond
1 tsk salt
Vitpeppar efter smak jag tar ca 1 1/2 krm
Smör att steka i
Gör såhär
Fräs den finhackade löken med socker i smör tills det får lite färg och lökbitarna blivit mjuka. Låt det svalna.
Blanda samman alla ingredienserna utom färsen
Mixa samman snabbt med en stavmixer, tillsätt färsen.
Forma köttbullarna.
Stek i smör och några köttbullar åt gången tills de fått fin färg
Servera med gräddsås, ärtor och lingonsylt ♡
Gräddsåsen
Ca 5 dl fullhet vispgrädde
1 rågad dl fullhet creme fraiche
1 rågad msk svartvinbärs gelé
1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk kalvfond
En nypa socker
Salt och vitpeppar
Blanda samman och låt det småkoka ca 10 minuter och lägg sedan ner köttbullarna i såsen och låt det puttra samman
Servera med mos, lingon ärtor eller vitlöksfrästa haricotverts ♡