baka

Vit saffranskladdkaka med mandelmassa

Hej hej☺
Vit saffranskladdkaka är ett av de godaste bakverk jag vet. Såå gott!
Detta behöver du
185 gr vit choklad ( jag valde Marabou )
200 gr smör
1 kuvert saffran
3 ägg
ca 125 gr riven mandelmassa
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
rivet skal från 1/2 citron
1 tsk vaniljessens
Smör och bakplåtspapper till formen
Till servering
ca 2,5 dl grädde
100 gr riven mandelmassa
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Lägg bakplåtspapper i botten på en springform 24cm i diameter.
Smöra kanter och botten.
Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull.
Stäng spisplattan och tillsätt choklad och saffran. Rör tills chokladen smält.
Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet.
Vispa ägg och socker lite lätt pösigt.
Rör i chokladblandningen, mandelmassa, citronskal, vaniljessens och sikta i mjölet.
Rör med en slev tills allt blandat sig och inga klumpar finns.
Häll smeten i formen.
Grädda ca 25 – 30 minuter i nedre delen av ugnen.
( Den ska vara lite lös i mitten. )
Låt kakan svalna och förvara den sedan i kylen.
Ta gärna fram kakan en stund innan servering så den blir lite mjuk ( inget måste ).
Mandelgrädde
Riv mandelmassa, vispa grädden fluffig inte för hårt.
Tillsätt vaniljsocker och mandelmassa och vispa samman.
Servera antingen sidan om eller spritsa/ bred ut över kakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.