fisk/skaldjur

Krämig räkcheesecake

God Fortsättning!
En urmysig julafton är avklarad med de finaste jag vet♥ På vårt julbord hade vi en stående favorit, räkcheesecaken, så krämig och god ! Potatisgratäng, prinskorvar, julskinka ( köper från ica maxis delikatess ) köttbullar, charkbricka, ost, sallad med blodapelsin apelsin valnötter mm och lite annat gott. Ha en riktigt härlig juldag kram☺

Räkcheesecake
250 gr kavring
100 gr smör
4 gelantinblad
1 burk röd stenbitsrom
1 knippe hackad dill
1 lfinhackad rödlök
1 ask cantadou färskost pepparrot
3  1/2 dl creme fraiche
300 gr färskost
citronzest från 1/2 citron
ca 1 msk citronsaft
salt & nymalen svartpeppar
färdigskalade räkor på burk 500 gr (avrunnen vikt) grovhacka men spara ca 1 -1 1/2 dl hela räkor till garnering
Topping
machésallad
physalis
hela räkor
dillvippor
rom
citronskivor
nymalen svartpeppar
 Gör så här
 Mixa brödet grovt i en mixer, smält smöret i en kastrull och häll ner i det i mixern med brödsmulorna. Mixa samman tills det det blir lite degigt, lägg ett bakplåtpapper i botten på en springform (avtagbara kanter) 24 cm. Häll i blandningen och platta till, sätt in i kylen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche ( spara 1/2 dl till gelantinen ), färskost och cantadou, Rör tills allt blandats ihop. Tillsätt sedan lök, hackade räkor, finhackad dill, citronsaft + zest och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme, tillsätt creme fraiche lite i taget, rör tills smeten är jämn och gelantinbladen smält. Vänd ner i smeten och rör om tills allt är väl blandat. Fördela smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst ca fem timmar. Dekorera ät och njut ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.