plättor, våfflor,crepes

Våffelfrukost

Ja då var det premiär idag fredagen den 24: e februari. Inte vilken premiär som helst utan för min alldeles egna blogg 😀

Det har funnits i tankarna en tid. Min man har gjort jobbet här, han har lyssnat på mina önskemål, ändrat allt eftersom jag ångrat mig och säkert bitit sig i läppen ett par gånger . Han är en klippa och ställer alltid upp till 100% <3

Nu till första receptet, våfflor är en favorit och här är ett jag ofta gör. Kram Jeanette

Våfflor 8 st

2 st ekologiska ägg

50 gram smält smör

4 dl mjöl

1 dl iskallt bubbelvatten

1 dl vispgrädde

2 dl mjölk

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Gör så här

Sikta ner alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt grädde, mjölk och ägg. Rör samman till en jämn smet. Tillsätt smör och vatten. Hetta upp ett våffeljärn ( smör behövs ej). Häll på ca 1 dl smet och grädda tills de fått en vacker gyllene färg.

Servera med tex vispad grädde & sylt img_1647

2 Kommentarer

 • Malin

  Men så roligt Jeanette 🙌🏻
  Har väntat på denna bloggen i flera år😀
  Du är så grymt duktig både på mat och fotografera👌🏻
  Så lycka till vännen.
  Kram Malin S ❤

 • kycklingmama

  Men gulliga du<3 blir alldeles varm i hjärtat tack! Hoppas att jag fixar det, tycker ju själv att jag e värdelös men lyssnar på er istället haha;) Stor kram och du ska veta att du att jag är tacksam för att du är min cybervän:D

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.