kötträtter

Fläskytterfilé, blomkålscreme&Karl Johansvampsås

Oftast väljer vi fläskfilé istället för fläskytterfilé. Men då och då köps det hem en bit och då blir det rapsgris från Scan – den är mör och väldigt god. Lite lagom meck med blomkålsmoset och såsen, ytterfilén bryns runtom för att sedan åka in i ugnen.

Receptet är för 4 personer. Må så gott, kram Jeanette

Karl Johansvampsås

1 klick smör

3 dl vispgrädde

1 svampbuljongtärning

1 påse torkad Karl Johansvamp ( 20 gram)

1/2 msk tamarisoja ( Renée Voltaire)

1 pressad vitlöksklyfta

1 finhackad schalottenlök

1 dl creme fraiche

Gör så här:

Lägg svampen i blöt ca 15 minuter, skölj av den och krama sedan ur vattnet. Smält smöret i en panna eller kastrull, tillsätt svamp och lök. Låt det fräsa ett par minuter ( det ska inte få någon färg). Tillsätt övriga ingredienser, smula ner buljongen. Låt såsen småputtra ca 10 minuter. Smaka av med svartpeppar och kanske lite salt.img_1607

Blomkålscreme

ca 400 gram färsk blomkål

2 dl vispgrädde

25 gram smör

salt & svartpeppar

Gör så här:

Dela blomkålen i små buketter, lägg ner i en kastrull tillsammans med vispgrädden. Låt allt småkoka ca 15 minuter tills blomkålen är mjuk och grädden kokat ner. Lägg i smöret, Ta fram stavmixern och mixa slät. Smaka av med salt & svartpeppar. ( Vill man kan man ta i  1 tsk lantbuljongpulver från Renée Voltaire) Gott vilket som.

Fläskytterfilén

1 rejäl klick smör

en skvätt olja

1 bit fläskytterfilé

salt & svartpeppar

Santa Maria roasted garlic & pepper

Gör så här:

Putsa eventuellt filén, krydda ordentligt var lite försiktig med saltet. Bryn köttet  i en panna med smör o olja. När köttet fått fin färg, lägg över i en ugnsform och tillaga färdigt på 150 grader tills filén nått 65 grader.

Skiva upp köttet och servera med blomkålscrem, sås och lite grönt <3

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.