baka

Daimbiskvier i form

IMG_8398

Gomorron 🙂 Biskvier är ju lite pyssligt men i långpanna tycker jag det blir hur enkelt som helst, och jag är lite bekväm många gånger 😉 Ville ha de lite höga så jag tog en form som är 25×25 cm. Vill man kan man garnera med fint hackad Daim, strö då över när du brett ut toppingen och sen sätter du in kakan i kylen. Hoppas du gillar den 🙂

Ha en härlig dag Kram Jeanette♥

Biskvier i form

 

botten

2 äggvitor

3/4 dl socker

600 gram mandelmassa

 

fyllning

2 dubbeldaim

250 gr rumstempererat smör

2  1/2 dl florsocker

3 msk vaniljsocker

1 stor äggula

 

topping

300 gr mörkt marabou choklad

1 tsk mjukt smör

 

Gör såhär:

botten – Sätt ugnen på 175º Lägg ett bakplåtspapper i formen. Riv mandelmassan ( jag river i matberedare) och blanda med äggvita och socker. Tryck ut smeten i formen. Sätt in i nedre delen av ugnen och grädda ca 25 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna ordentligt.

fyllning – Mixa daimen i matberedaren. Det ska bli fina små små bitar.  Vispa smör, florsocker, äggula och vaniljsocker poröst, vänd ner Daim hacket i smörblandningen. Blanda runt. Bred smeten över bottnen. Ställ in i kylen.

topping – Smält chokladen på svag värme i en kastrull, rör runt med en slickepott under tiden, eller smält chokladen över ett vattenbad. Blanda i smöret. Låt det svalna helt i rumstemperatur och häll chokladen över fyllningen, bred ut försiktigt. Låt kallna i kyl, skär kakan i bitar och pudra över florsocker eller kakao.

IMG_8400IMG_8395

 

       

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.