kötträtter

Falsk kantarellsås med pannbiffar

IMG_8405

Godmorgon♥ Redan den 1:a December! Ledig idag så det blir en tur till Väla och sedan lite fix här hemma. Igår gjorde jag pannbiffar till lunch, svampsås och pressgurka såååå gott! Tiden räckte inte till annars skulle jag haft pressad potatis till mums
🙂 Ha en fin dag Kram Jeanette

falsk kantarellsås

1 klick smör att steka i

250 gr hackade champinjoner

2 msk kantarellfond

2 msk mjöl

1 dl grädde

3 dl silad sky från pannbiffarna

smaka av med salt & peppar

pannbiffar

500 gram ekologisk blandfärs

1 dl grädde

2  äggulor

salt o peppar

smör att steka i

gör såhär

Börja med att blanda ihop färsen. Forma till 6-8 biffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smöret ca 3 minuter på varje sida tills de fått en vacker gyllene färg. Vispa ur pannan med vattnet till såsen, sila och spara detta.

Ansa svampen, hacka dem och stek i smöret. Salta & peppra. Tillsätt det mesta av skyn, grädde & fond. Resten av skyn vispar du ut mjölet i till en jämn redning. Häll redningen i såsen och vispa ut. Låt såsen sjuda ett par minuter.

Servera biffarna med såsen, pressad potatis, gelé, pressgurka och haricots verts.

IMG_8403 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.