Kyckling

Kycklingpaj

DSC00685 - kopia Heeej! Hoppas du mår bra, nu firar vi semester i huset och hoppas på en fin och mysig  sommar <3 Lite recept ska jag försöka hinna med att lägga ut nu när jag är ledig. Väntar in mannen här och då korkar vi upp en jordgubb/ rabarber cider som är sååå god! Farligt god hehe <3 Njut av dagen kram Jeanette♥ Kycklingpaj pajdeg 5 dl vetemjöl 2oo gram kylskåpskallt smör skuret i större tärningar ca 1 dl kallt vatten Gör så här Mixa samman mjöl och smör i en matberedare med kniv till en smulig massa. Tillsätt vatten när maskinen är igång tills det blir en boll av degen. Tryck ut degen i en form med avtagbara kanter. Nagga botten och kanter med en gaffel. Låt stå i kylen ca 1/2 timme eller frysen 10-15 minuter. Sätt ugnen på 225° Förgrädda pajskalet 15 minuter. Fyllning 3 vitlöksklyftor 1 dl hackade  soltorkade tomater på burk 2 röda strimlade paprikor ca 1 dm tunt skivad zucchini ( jag använde min mandolin ) hackad bladpersilja ca 1/2 dl lite mer än 1/2 grillad kyckling delad i mindre bitar 4 skivade salladslökar salt & rejält med nymalen svartpeppar 1/2 kycklingbuljongtärning ( Kung Markatta ) 1 skvätt olivolja att steka i 1 tsk torkade provencaliska örter Äggsmet 4 ägg 4 dl riven ost 4 dl grädde Topping Basilika & kanske rödbetsskott Gör så här Fräs paprika, zucchini, tomater, salladslök tills de börjar få lite färg. Tillsätt kyckling och pressa i vitlök. Salta & peppra. Smula ner buljongen. Fräs en stund. Blanda ner de torkade örterna och bladpersiljan. Lägg ner fyllningen i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde och ost häll i pajskalet. Peppra ovanpå. Lägg folie ovanpå fomen och grädda i nedre delen av ugnen 225° ca 30 minuter. Ta bort folien och grädda pajen i mitten av ugnen ca 15 minuter. Pajen ska få en vacker gyllene färg och äggsmeten ska ha stelnat. Dekorera pajen med härliga basilikablad och rödbetsskott. Servera med en god sallad smaksatt med tex italiensk dressing.      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.