Kyckling

Grönpepparkyckling

Gomorron☺ Alltså vilket ljuvligt väder det var igår☺önskade att det skulle vara lika härligt idag när vi är lediga tillsammans men istället har dagen börjat med regn. Jaja det behövs ju verkligen. Vi har iallafall en alldeles alldeles underbar tid framför oss, och som man har längtat❤
Här kommer ett middagstips med kyckling och grönpepparsås. Vi hade pasta till men det går precis lika bra med ris eller potatis, man tar vad man vill. 

 
Grönpepparkyckling
smör att steka i
4 minutfiléer
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 msk torkade grönpepparkorn
1 msk dijon senap
1 msk kinesisk soja
1/2 kycklingbuljongtärning
salt & peppar 
blanda 1 msk mjöl + lite lite vatten till en klumpfri geggig redning
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200°. Hacka lök och vitlök smått. (Jag hackar i en liten elektrisk hackmaskin) Hetta upp en stekpanna i med en klick smör och bryn kycklingen runt om. Salta o peppra. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Tillsätt lite mer smör i pannan och fräs lök, mortlad grönpeppar, senap o vitlök. Det ska inte ta färg. Tillsätt resterande ingredienser och vispa samman, koka upp, smaka av med salt & peppar. Häll såsen över kycklingen och sätt sedan formen i ugnen 20 minuter.

 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.