kötträtter

Festliga Mexikanska biffar

Heeej☺
Oj oj vad det snöat och haglat här! Det vackra vädret kom helt av sig… Passar på att dela detta receptet igen för det är jättegott och lite festligt faktiskt. Så om du inte vet vad du ska laga ikväll eller någon annan dag så tycker jag du ska prova detta♥ Ha en fin dag Kram Jeanette
Mexikanska biffar  
4 portioner
1 fläskfilé
en klick smör att steka köttet i
salt & svartpeppar
3 dl grädde
1 kött & grönsaksbuljongtärning
( eller 1/2 grönsaksbuljongtärning och 1/2 köttbuljongtärning )
1 dl vitt vin
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk torkad dragon
1 1/2 dl vatten
redning ca 1 1/2 msk mjöl blandat med lite vatten
2 krm chilipeppar
1/2 pkt fryst gräslök ( 35 gr )
Gör så här
Skiva fläskfilén i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna, lägg i en klick smör. När smöret smält lägg i köttet, salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor. Häll på grädden, vinet, smula i buljongtärningen, dragon, chilipeppar, tomatpuré, pressa i vitlöken och häll i nästan allt vatten. Vispa ut mjölet med vatten och häll i såsen lite pö om pö. Rör runt och låt allt puttra ca 10 minuter. Precis innan du ska servera häller du i gräslöken. Rör runt ordentligt och låt det puttra ihop en liten stund. Servera med ris och sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.