kötträtter

Tagliatelle & smarrig köttfärssås

Hejsan,,
Middagstipset idag blir denna goda köttfärssås 🙂 En vardagsklassiker som går att variera i det oändliga med kryddor och smaker. Jag föredrar tomatsås och inte med grädde eller creme fraiche i.Men smaken är olika och köttfärssåsen blir olika för varje gång. Har du något gott recept på köttfärssås? 

 
Detta behövs för 4-5 personer
olja att steka i
500 gr blandfärs 
1 liten fint hackad gul lök
3 rivna vitlöksklyftor
3 msk oxfond
2 konservburkar körsbärstomater tex zeta
2 tsk torkad timjan
1,5 tsk torkad oregano
1/2 -1 tsk grovmalen svartpeppar
2 krm cayenepeppar
ca 1/2 dl ketchup
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk kinesisk soja
 
Gör så här
 
Börja med att mixa tomaterna til mindre bitar. Bryn färsen och lökarna i en het stekpanna med en rejäl skvätt olja. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka upp och sedan småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer peppar. Servera med valfri pasta och riven parmesan, och ketchup till den som älskar ketchup 😉
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.