sås

Fem pepparsås

 
 
Hej i värmen 🙂 Alltså vilket väder, ute i Europa uppemot 40 grader, phuuu och i sverige på en del håll i landet 30 grader varmt. Skulle kanske istället tipsat om något svalkande men icke;) Här kommer ett så gott recept på en Fem pepparsås. Fem peppar kan du köpa på kvarn från Santa Maria – tror de flesta affärer har dessa, iallafall de lite större som tex Ica Maxi och Coop. Vi grillade fläskytterfilé, gjorde en tzatziki och kokte nypotatis ( Willys tog 98 öre för ett kilo) Brynte sedan smör hade i färsk dill och vitlökspulver fräste på potatisen en liten stund, saltade och pepprade jäättegott! 
 
Du behöver
 
I klick smör
1 finhackad schalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk mjöl
2 dl vatten
3 dl grädde
lite kinesisk soja
1 tsk wocestershiresås
1 1/2 tsk malen ( kvarn ) Five Peppers
salt efter smak
1 mörk oxbuljongtärning
 
Gör så här
 
Fräs lök & vitlök i smöret en liten stund det ska inte få någon färg. Tillsätt mjölet rör ihop ordentligt, ta kastrullen från värman. Tillsätt grädde lite i taget och vispa tills det blir slätt och klumpfritt. Smula ner buljongen och tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp under vispning. Låt såsen småputtra några minuter, smaka av med salt.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.