asiatiskt

Midsommar & hamburgerdressing med asiatisk touch

Glad midsommar 🙂 Oj oj vad tiden gått, redan midsommar! Vart tar tiden vägen? Nästa vecka går vi på semester och vilken lycka! Nu hoppas vi på en vacker grillvänlig midsommar , vädret är lite si sådär nu på morgonen, men vi hoppas på en vacker dag. Vi är inga tjusare av den traditionella midsommarmaten så vi kommer att grilla idag, men efterrätten blir iallafall en härlig midsommartårta med jordgubbsmousse och receptet kommer jag lägga upp lite senare. Det får ni inte missa!
Men nu till ett annat recept, vi grillade hamburgare och jag hittade ett recept på en hamburgerdressing med asiatisk touch som lät spännande i tidningen Vego. Jag har ändrat och tagit vanlig majonäs. Blev faktiskt riktigt gott och jag har nu gjort två omgångar av den på två dagar. Det blir ju godare om man gör dressingen några timmar innan man ska äta den så att den mognar. Säger man så haha? Iallafall smakar den bättre när den fått stå och dra några timmar. Vad äter du på midsommar, har du något gott tips?
Önskar dig en härlig midsommar kram Jeanette♥
 
Chilimajonäs
1 1/2 dl majonäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 msk ljus sojasås
1 tsk srirachasås
salt & vitpeppar
Blanda samman alla ingredienserna och låt stå i kylen några timmar innan servering.
 
Picklad rödkål
1/2 dl ättika 12%
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
ca 1/4 rödkål
Gör så här
Koka upp vatten, ättika och socker. Sockret ska smälta. Strimla kålen tunt på mandolin eller använd en osthyvel. Låt lagen svalna något och häll sedan över rödkålen . Blanda runt och ställ in i kylen ca 1 timme. Jag brukar hälla av lagen sedan för jag vill behålla lite krisp i kålen.
Istället för vanliga hamburgare kan du panera halloumi i panko och steka den eller tofu som du också panerar i panko salta och peppra efteråt.
 
Smakboxen Bjudning fick vi hem i veckan, mycket uppskattat innehåll! Med koden JEANETTE får du 20% rabatt på första boxen vid start av prenumeration och just nu får du 1 extra box på köpet 🙂 . Boxarnas värde ligger runt ca 400 kr och ca 18 produkter i. Missa inte! Ingen bindningtid du kan säga upp prenumerationen när du vill. Läs mer på smakbox
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.