pasta, ris & potatis

pasta med röd pesto

Hej hej! Semesterdagarna flyger iväg, gillar inte alls det där. Sista veckan nu brrrr..  Behöver ännu mer semester haha! Känner du som jag! Nåväl, här kommer ett recept på en superduper god pasta vi åt härom dagen som jag hoppas du gillar. Ett tips är att välja en ihålig pasta som då blir ännu såsigare mums! Kram♥

 
 
pasta med röd pesto
 
kokt pasta till 3-4 portioner 
 
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 1/2 pkt bacon  skuret i bitar
2 msk röd pesta soltorkade tomater
4 dl grädde
2 dl vatten
ca 1 dl riven  parmesan
redning ( mjöl & vatten )
svartpeppar 
eventuellt lite salt
 
toppa med
riven parmesan och färsk timjan eller basilika
 
 
 
Gör så här
Stek baconet  tills det börjar få lite färg och tillsätt sedan lök och vitlök. Stek en stund, löken ska inte få färg. Tillsätt grädde, vatten & pesto . Låt såsen puttra ett par minuter, rör om då och då. Blanda ihop lite redning och tillsätt under omrörning lite i taget. Låt såsen puttra nån minut, tillsätt parmesan och smaka av med svartpeppar och kanske lite salt. Blanda ner pasta inte för mycket det ska inte bli torrt. Pastan suger åt sig av såsen. Servera med extra parmesan och toppa med lite timjan eller basilika.
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.