kötträtter

gräddsås & köttbullar

 

Hej hej, ibland eller väldigt sällan ska jag säga, gör jag lite extra köttbullar som jag fryser in. Så igår gjorde jag potatismos och gräddsås, tinade köttbullarna värmde de lite i micron och sedan åkte de ner i såsen. Snabbt och enkelt☺ Idag vet jag
inte riktigt vad vi ska äta – sitter och tittar i Fredags gourmet från Allt om mat och där är hur mycket som helst men vet varken ut eller in 😉 Vad ska ni äta? Har du något snabbt och gott recept du vill dela med dig av? Ha en riktigt mysig helg
Kram❤

 
enkel gräddsås till köttbullar
 
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
3 msk mjöl
1 1/2 tsk kinesisk soja
2,5 msk kalvfond
1/2 tsk socker
lite salt och 1 krm vitpeppar
 
Vispa ihop lite av mjölken med mjölet i en kastrull tills det är en jämn smet. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa samman. Koka upp och låt sedan putta ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Smaka av med kanske lite mer salt, peppar eller socker.
Lägg i köttbullarna och låt dem puttra tillsammans en stund. Servera med potatismos, ärtor och lingon. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.