Dragon ytterfilé
Hej!
Något som alltid går hem är såsen med dragon och fransk senap, mums☺ Denna gång hade vi svensk ( alltid ) ekologisk fläskytterfilé istället för kyckling, färdigmixat grönsaksris från Ica och en tomatsallad till, lättlagat festligt och gott! Så ett middagstips som passar som bjudmat vardagsmat och helgmat perfekt☺ Servera valfritt ris eller klyftpotatis till. Sätt ugnen på 225° Klyfta potatis blanda ihop med rapsolja, salt peppar vitlökspulver lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen tills de är mjuka och fått fin färg ca 25 minuter.
Ha en fin fin dag ♥
Dragon ytterfilé
1 fläskytterfilé ca 900 gr
smör att steka i
salt & nymalen svartpeppar
sås
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 dl vitt vin
2 1/2 msk kycklingfond
1 tsk dijon senap
1 tsk finhackad vitlök
3 tsk torkad dragon
tomatsallad
söta små tomater
schalottenlök
salt & nymalen svartpeppar
olivolja
balsamvinäger
Gör så här
Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Salta & peppra stek i smör på båda sidor tills de får fin färg.
Tillsätt vitlök och rör runt. Blanda samman resten av ingredienserna i pannan och rör runt tills allt blandats samman. Låt såsen puttra tills den tjocknat till.
Tomatsallad skär tomaterna i klyftor, skär schalottenlök i tunna skivor och blanda på ett fat. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger salta och dra några varv med svartpepparkvarnen över.