Kyckling

Kyckling Alfredo

Hej hej,
Till lunch blev det en italiensk klassiker som jag har har ”fördärvat” och gjort på mitt vis. Den klassiska alfredon innehåller fettuccine smör grädde och parmesan. Istället för fettuccine så gjorde jag den goda såsen med kycklingfile’ och hade en tomatsallad till. Så gott att ändra ett vinnande koncept till en ny rätt. Jag har fått prova en väldigt god färskost från Boursin och valde vitlök & örter den är min absoluta favoritost bland färskostar mums! Så den åkte också i. Dubbla bara receptet om ni är fler.
Ha en härlig dag
Kram
Detta behöver du
Till två personer 
2 minutkycklingfile’er
smör
salt & nymalen svartpeppar 
1 pressad vitlöksklyfta 
1/2 msk kycklingfond
2 dl grädde
1/2 förpackning Boursin färskost vitlök & örter 
ca 1/2 dl riven parmesan 
smaka av med salt och peppar 
strö över lite färsk persilja vid servering 
Gör så här
Vill du så dela filéerna i två delar på längden
Salta & peppra stek dem gyllene på båda sidor.
Lägg över på ett fat.
I samma panna lägg i lite mer smör, tillsätt vitlöken, fräs en liten stund och häll i grädde fond och färskost. Rör runt tills allt blandat sig och låt såsen puttra några minuter tills den tjocknat något. Häll sedan i parmesan rör runt och lägg tillbaka kycklingen i pannan.Låt såsen puttra ett litet tag och smaka av med salt och peppar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.