sås

Gorgonzolasås

Hej hej,
Igår gjorde jag en enkel gorgonzolasås till middagen och den är såå god. Passar till det mesta. Jag handlar mest på Maxi i Löddeköpinge där har de en vansinnigt god gorgonzola i delikatessen. Även deras butikspackade kött är jag förtjust i. Gillar inte alls vacumförpackat blää;) Har du något tips på var man handlar fint och gott kött om man bor utanför Landskrona?
Snart dags att göra köttfärsbiffar kanske med mozzarella i har inte bestämt mig än 🙂
Kram

 
Du behöver
 
3 dl grädde
1 skvätt vitt vin  ( ca 1/4 dl )
1 msk kycklingfond
svartpeppar
ca 100 gr gorgonzola
 
Gör så här
Koka upp grädde, häll i vinet och fonden. Låt såsen småkoka ca 5-10 minuter kanske mer. I med osten låt den smälta och mixa slät med stavmixer om du har en. Annars strunta i det. Smaka av med svartpeppar, salt om du tycker.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.