Kyckling,  LCHF

Röd pesto kyckling

Hej!
Vi äter ju ganska mycket kyckling här hemma 😉 Har alltid älskat kyckling trots att jag i unga år fick ett kyllingben i halsen och vissa fredagar grillade mamma kyllingar ( på tok för torra men hon ville såklart vara säker på att de var jätte-klara 😉 . Så dessa kyllingar dränkte man i Blå Bands bearnaisesås och det var sååå gott 🙂 Saknar min mamma sååå, varje dag. Har många härliga matminnen från henne. Vi var på husvagnssemester i Timmernabben några gånger och hon gjorde fantastiska ”Glödhoppor” på grillen, små platta bröd ungefär som tekakor man bredde smör på och ni vet på ljummet bröd mmm♥
Nä nu till receptet som ni måste prova, enkelt och väääldigt gott! Jag körde filéerna färdiga i ugnen efter de fått färg, men du kan låta dem puttra i såsen på lite lägre värme om du hellre vill det. Ha en fortsatt mysig söndag
Kram

Röd pesto kyckling
4 personer
4 kycklingfiléer
smör att steka i
salt & svartpeppar
1 tsk oregano
1/2 fint hackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk röd pesto
1 eller 2 nävar färsk babyspenat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Stek kycklingfiléerna i smör tills de får fin färg, salta & peppra.
Sätt in i ugnen och ta ut dem när de kommit upp i 72°.
I samma panna som du stekt kycklingen lägg i en extra klick smör, stek lök en liten stund under omrörning och tillsätt sedan vitlöken. Fräs lite och häll sedan i grädde, creme fraiche, pesto och oregano. Låt såsen småkoka tills den tjocknar och lägg därefter i spenat som du blandar runt och sedan kycklingen. Jag toppade med persilja och parmesan och serverade en sallad till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.