dressing & röror

Hemgjord majonäs och bortglömda ägg

inlägget är reklam för Matsmart och innehåller annonslänkar
 
  Få dina pengar att räcka längre genom att handla på Matsmart
 
 
 När jag kokar ägg nästa gång ska jag sätta timern när äggen börjar koka 😉 Inte gå ifrån dem innan och göra annat hehe. De blev inga gummibollar och ingen torrkokning tack och lov, phuu men väääldigt löskokta ☺ Jaja de gick att äta iallafall och det kunde blivit värre. Blev så inspirerad av 56kilos frukost så jag gjorde mitt bästa för att kopiera den! Gjorde också hennes recept på majonäs,, väääldigt gott och jag är så himla glad att vi investerade i den grymma stavmixern från Bamix , ett tips till dig 😉

majonäs

alla ingredienser ska ha samma temperatur
antingen rumstempererat eller kylskåpskallt.
Jag har olja, ägg och senap i kylen

1 ägg
2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
1 msk citronsaft
vitpeppar

Lägg alla ingredienserna i en lite högre och smal behållare. Sätt ner stavmixern och kör igång. Låt den stå still tills den börjar tjockna och rör den sedan upp och ner tills allt blandats och tjocknat.

smoothie
om jag inte använder sötat proteinpulver brukar jag ha en banan i jag gillar lite sötare 😉

ca 2 dl kefir
30 gr vaniljprotein ( sötad eller osötad vilket man tycker )
1 rejäl näve frusen ananas
2 msk kollagen pulver

Mixa samman alla ingredienser tills det är så slätt du vill ha det, häll upp i glas och njut.

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.