asiatiskt

Kyckling med bambuskott

Egentligen skulle det vara biff, men är lite trött på kött som inte levererar det jag vill ha utan att kosta skjortan så det blev kyckling igen haha 😉 Var köper ni ert kött? Du väljer om du vill ha ryggbiff eller entrecote eller som vi kyckling. Receptet hittade jag i tidningen Leva & Bo, matbilderna där är så fina och allt ser ju fantastiskt gott ut. 
Ha en fin dag kram♥
 
inlägget innehåller 1 st alkoholfri IPA från smakbox 
 
Marinad till köttet:
400 gr ryggbiff/ entrecôte/ kyckling
1 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja
3 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
 
Till grytan:
1 purjolök
1 schalottenlök
4 champinjoner
2 små burkar bambuskott
2 msk rapsolja
1 dl hoisinsås
1 dl ostronsås
2 msk japansk soja ( jag tog kikkoman )
1 tsk worcestershiresås
3 dl mörk oxbuljong på tärning
1 msk majsstärkelse + 1/2 dl vatten
 
detta la jag till:
1 spetspaprika
1 pkt pak choi
sambal oelek ca 1 tsk ( smaka dig fram )
1 tsk rörsocker
 
 
Till servering
kokt jasminris eller kokta nudlar 
 
Skär köttet i tunna skivor. Blanda kött med ingefära och soja i en skål. Låt köttet marineras i minst 2 timmar i kylen. ( Detta hade jag inte tid med 😉 
 
Låt köttet bli rumstempererat. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp en stekpanna med 2 msk rapsolja. Stek köttet och vitlök under omrörning tills köttet fått fin färg. Lägg över i en traktörpanna.
 
Gryta: Skölj och skär purjolöken i ca 4 cm långa stavar och dela dem i två bitar ( de ska ff vara ca 4 cm långa ). Skala och skär schalottenlöken i tunna klyftor och paprikan i munsbitar. Ansa och skiva champinjonerna. Skölj bambuskotten i en sil med kokande vatten och låt dem rinna av. Fräs purjolök, schalottenlök, champinjoner, paprika och bambuskott i en stekpanna med 2 msk olja under omrörning i ca 3 minuter. Blanda ner i pannan med köttet.
 
Tillsätt hoisinsås, ostronsås, worcestershiresås, soja, sambal oelek ( smaka smaka! ) och buljong. Koka upp och låt det puttra ca 5 minuter. Red av grytan med majsstärkelsen utrörd i vatten. Rör om och låt grytan sjuda ytterliggare 5 minuter. Under tiden hacka pak choi grovt och vänd ner i grytan. Smaka av med peppar.
 
 
 

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.