gratäng

Sweetchiligratäng

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mat.se och KITCHENTIME
 
 
Hej hej!
 
Här kommer ett recept på en väldigt omtyckt gratäng som passar väldigt bra en vardagskväll. Du kan ta kyckling eller fläskfilé / fläskytterfilé. Jag köpte hem fläskytterfilé som var på kampanj på Maxi. Servera med sallad pasta eller ris. Ibland smaksätter jag riset innan det kokas blir så himla gott. Här har jag fräst det sköljda basmati riset i vitlök och grönsaksbuljongpulver ( kung markatta ) salt & svartpeppar sedan kokar jag det som vanligt. Bilderna är inget vidare, så himla mörkt nu!
Ha en fin ny vecka Kram
 
 
 
Sweetchiligratäng
 
800 gr fläskytterfilé i 1 cm tjocka skivor
smör att steka i
1 pkt bacon skuret i bitar
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 1/2 msk kycklingfond
3/4 dl sweetchilisås
lite chiliflakes
salt & svartpeppar
lite redning 1 msk maizena + lite vatten
 
Sätt ugnen på 225 grader. Bryn köttet på båda sidor i smör, salta & peppra.  Lägg över köttet i en ugnsform. Stek bacon i samma panna och tillsätt vitlöken när baconet fått färg.Häll detta över köttet.Torka av pannan, häll i grädde ,chiliflakes, creme fraiche, fond, sweet chilisås och låt det koka upp. Tillsätt så mycket av redningen du vill ha och låt det småkoka tills det tjocknat lite. Smaka av med salt & peppar.
Häll såsen över köttet och sätt i i ugnen ca 15 minuter.

 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.