Marängtårta
Igår
grillade vi och ojoj så gott! Proppmätta lyckades vi ändå trycka i oss denna söta härliga tårta till efterrätt hehe 😉 Här kommer receptet, gör den du kommer inte ångra dig ♥
Stor kram!
Färdiga marängbottnar tex Icas 2 bottnar i ett paket
ca 160 gr marabou vit choklad
3/4 dl vispgrädde
karameliserad mjölk ( dulce de leche )
3 dubbel dajm
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 paket färska jordgubbar ca 250 gr
gör så här
värm 3/4 dl grädde i en kastrull, hacka detn vita chokladen och lägg ner i kastrullen. Rör om med tex en slickepott tills allt smält och du har en jämn kräm.
Låt svalna.
Vispa resten av grädden fluffig tillsammans med vaniljsockret.
Lägg ena botten på ett fat.
Bred den vita chokladkrämen över bottnen.
Sätt in i kylen ca 10 minuter.
Lägg sedan den andra bottnen ovanpå.
Bred över kolakräm ca 3/4 delar av burken.
Spritsa eller bred den vispade grädden över.
Hacka dubbeldajmen lite slarvigt, smått och lite större bitar, eller precis som du tycker.
Strö över grädden.
Hacka jordgubbarna grovt och strö över.
Sätt in i kylen en timme eller några timmar innan servering.