fisk/skaldjur,  LCHF

Enkel vardagslax

Idag blev det laxgratäng med stompad potatis. En enkel vardagsrätt, gratängen sköter ju sig själv i ugnen, några potatisar behövs skalas och kokas sedan hälls vattnet av, tillsätt rumstempererat smör och lite mjölk/ grädde och salt & peppar. Stöt potatisen tills den är lite lagom mosig, klart!
Detta behöver du till laxgratängen
och fyra middagsgäster
4 laxfiléer
3 dl grädde
1 dl philadelphia naturell
1 1/2 msk hummerfond
1 msk dill
salt & vitpeppar
färsk sparris
Så här gör du
Börja med att sätta ugnen på 200°. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form eller i en ugnssäker stekpanna. Vispa ihop grädde, philadelphia, fond, dill, salt & peppar. Häll såsen över laxen  Sjud sparrisen ett par 3-4 minuter och lägg dem sedan ovanpå laxen. Sätt in i ugnen ca 25 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.