pasta, ris & potatis

Spagetti Al Funghi

Detta är en fantastiskt god vegetarisk och lättlagad pasta. Pasta finns alltid hemma och man kan ju variera ingredienserna i all oändlighet. Det bästa med just pasta är att det är så enkelt och skitgott att äta vegetariskt. Kostar heller inte skjortan.
Blev så jäkla ledsen när jag såg på Tv 4 nyhetsmorgon imorse.. Veterinären Lina Gustavsson förde dagbok om sina upplevelser på ett slakteri. Fick slå över till en annan kanal, så hjärtskärande och hjärtat bara gick i tusen bitar. Hur kan detta vara lagligt,
hur kan man bara tillåta detta lidande.
I den falska tron jag haft att djuren har det så bra de bara kan ha det, har jag nu insett att det enda rätta är –  att hitta en uppfödare på en fantastisk gård där djuren föds, lever det bästa livet och slaktas i sin hemmiljö. Kosta vad det vill,
jag drar in på annan skit jag slänger pengar på♥
Hoppas fler är med mig.
Har ett paket pancetta ( stavas det så?) i kylen och jag kommer att tömma ut allt vi har i kyl o frys för att sedan äta mer vegetariskt, fisk & skaldjur och beställa kött från en fantastisk uppfödare. Har du tips på någon här i södra Skåne?
Receptet på Spagetti Al Funghi kommer här, inga mått men att tänka på är att det ska vara maaassor av olivolja och riktigt smör 😉
 
Detta behöver du
Kokt spagetti
generöst med smör
generöst med olivolja
massa skivade kastanjechampinjoner
tryffellolja ( Zeta kostar ca 35 riksdaler)
flingsalt & nymalen svartpeppar
tunt skivad vitlöksklyfta
Hackad bladpersilja
Riv galet mycket parmesan över
Så här gör de
Fräs svampen i lite upphettad olivolja på medelvärme. Salta & peppra. Sedan tillsätter du vitlöken och fräser ett litet tag, svampen ska få färg men vitlöken ska inte bli bränd. Tillsätt sedan generöst med smör i samma panna. Låt smöret bubbla upp
och tillsätt mer olivolja. Rör runt och låt allt puttra en stund. Tillsätt bladpersiljan samt kokt spagetti lite i taget och blanda runt, Kanske behöver du tillsätta lite mer olja eller smör. Det ska absolut inte vara torrt. Riv över massa parmestan
och nymalen svartpeppar.

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.