pasta, ris & potatis,  pastasås

Ravioli med krämig pastasås

Idag blev det färsk ostfylld ravioli med en krämig pastasås till kvällsmat. Snabbt måste det gå, sen en efterlängtad soffkväll med mannen och serie rally! Fortfarande så trött och snörvlig, inte orkat stanna kvar på jobbet utan har gått hem tidigare. Känns ju olustigt .. Men men läkarens order. Nu till receptet, detta blev så gott, färsk fylld pasta , tar 2 minuter att koka och tre r e j ä l a portioner. Såsen går också snabbt ca 10 minuter. Kan det bli bättre? Hoppas du mår bra Kram 🙂

Detta behöver du

3-4 portioner

2 pkt ( ca 250 gr x2 ) färsk fylld pasta tex Rana ostfylld ravioli

1 pkt kalkonbacon skuren i lite större bitar

1 pkt färska skivade champinjoner

ca 3 1/2 dl creme fraiche

1/2 dl+ 1/2 dl riven parmesan

salt & svartpeppar

olivolja att steka i

ca 10 färska basilikablad

Gör så här

Sätt på vattnet till pastan och salta. Hetta upp en stekpanna, häll i olja stek svampen några minuter, salta och stek en stund till. Tillsätt kalkon baconbitarna och fräs en stund. Tillsätt creme fraiche och låt såsen puttra på lite högre värme. peppra och tillsätt basilikan. Såsen ska reduceras lite, bli krämig. Tillsätt1/2 dl parmesan och låt puttra lite. Under tiden så kokar du pastan. Häll av vattnet och häll ner pastan i såsen. Blanda ner resten av osten och blanda runt. Servera genast!

Muums!

3 Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.