kötträtter,  pasta, ris & potatis,  sallad,  sås

Hängmörade nötfärsbiffar med Naturligt kött

Hej hej,

Här kommer tips och recept på nötfärsbiffar med tillbehör. Köttet kommer från Naturligt kött och är fött, uppfött, slaktat i småskaliga slakterier och styckat i Skåne. Köttet hängmöras för bästa möjliga kvalitet. Jag har sagt det tidigare men jag är så mån om att djuren har det så bra de bara kan ha det, hela vägen <3

Till biffarna serverade jag brunsås, tzatziki, stekta små potatisar och en sallad.

Jag har förberett en liten smörgåstårta till idag och blir den som jag hoppas kommer receptet inom kort 🙂 Ha en riktigt fin Påsk!

Detta behöver du till biffarna

ca 650 gr nötfärs

1äggula

1 dl grädde

1 liten riven gul lök

1 msk kalvfond

2 krm vitpeppar

1/2 tsk salt

1-2 msk finhackad färsk timjan

Så här gör du

Blanda samman alla ingredienserna. Forma runda bollar av smeten i valfri storlek ( jag gjorde 6 stycken ) Platta till dem lite. Hetta upp en stekpanna med smör, och stek dem ett par minuter på varje sida.

Sås

2 dl vatten

2 dl grädde

1 msk soja ( jag tog tamari soja )

1 1/2 msk kalvfond

salt & vitpeppar

1 nypa socker

redning maizena blandat med lite vatten

Gör så här

Spara steksaften i pannan från biffarna. Tillsätt alla ingredienserna utom maizenaredning. Vispa runt och koka upp. Låt såsen puttra ett tag. Sila såsen och häll över i en kastrull. Red såsen med maizenaredning till önskad konsistens.

Tzatziki

2 dl turkisk eller grekisk yoghurt

1 pressad vitlöksklyfta

ca 1/3 tsk salt

ca 1 tsk olivolja

liiite socker

1/3 riven gurka.

Blanda samman ingredienserna, smaka av och ställ in i kylen ett tag innan servering.

Potatisen

Kokta små potatisar som du steker i smör & olja. Krydda med flingsalt, svartpeppar, vitlökspulver och tillsätt färsk hackad timjan mot slutet.

Salladen

blandsallad

skivad rödlök

oliver

körsbärstomater som du delat på hälften

smulad salladsost

en skvätt olivolja, balsamico, flingsalt & nymalen svartpeppar

Blanda ihop allt i en skål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.