fisk/skaldjur,  gratäng

Enkel fiskgratäng toppad med räkor

Denna enkla och goda fiskgratängen blev poppis 🙂 Att toppa med räkor & dill är bara så gott och servera en skiva citron sidan om.

Detta behöver du till fyra middagsgäster

4 torskfiléer

Sås

1 dl mjölk

3 dl grädde

1 fiskbuljongtärning

ca 2 msk citronsaft från färsk citron

salt & vitpeppar

Toppa med

1 dl riven parmesan

färsk dill

valfri mängd handskalade räkor på burk eller om du skalar själv

Så här gör du

Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta & peppra. Blanda samman ingredienserna till såsen och smula ner buljongtärningen. Koka upp smaka av med salt & peppar. Fördela såsen över fisken. Toppa med dill och parmesan. Sätt in i ugnen 15 minuter. Ta därefter ut formen och strö över hälften av räkorna. Sätt in i ugnen 5 minuter till. När gratängen är färdig och fått lite fin färg strö över resten av räkorna och mer dill, Servera med kokt potatis/ pressad potatis eller mos.

Hoppas du gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.