pasta, ris & potatis,  tillbehör

Glada kotletter & potatisreden

Hej hej,

Jag är ju ett samarbete med Naturligt kött som jag är så otroligt glad över, dessa kotletterna stektes i smör o lite olja ungefär 4 minuter på varje sida och fick salt & nymalen svartpeppar över sig. Köttet är så himla mört saftigt och fint! In och kika på deras hemsida och läs mer om djuren och deras värld bland människorna som månar om dem <3

( Bondens Bästa/Snapphane Chark & Olinge Utegrisar hos Ekeby Gård i Vellinge )

Till det gjorde jag lite festliga potatisreden som man antingen kan fylla eller bara ha som ett trevligt tillbehör.

Påsken och ljuset är här! Våren är verkligen magisk 🙂 Så härligt och jag gillar ju annars den mörka mystiden. Men ser fram emot härliga kvällar på altanen, många grillkvällar och våra nya utemöbler vi köpt på Ilva i Malmö. De har jätte mycket snyggt, tips! Ha en mysig kväll

Kram J

Potatisreden

ca 800g  grovt riven potatis

1/2  finriven lök

1 finriven vitlöksklyfta

1 dl riven parmesanost

2 msk olivolja

ca 3/4 tsk salt och nymalen svartpeppar

ugn 200 grader

Börja med att att riva potatisarna, enklast i en matberedare. Tryck ut så mycket vatten som möjligt ur potatisen med hjälp av en kökshanduk. Lägg i den rivna potatisen i en stor skål och blanda med lök, vitlök, parmesanost, olivolja, salt och peppar. Blanda samman med händerna och fördela i en non-stick muffinsform som du oljat lite eller i folieformar. Tänk på att trycka till ordentligt så de håller formen och att potatisen kommer upp en bit på kanterna. Sätt in i ugnen lite under mitten och baka dem i ca 30 minuter. Titta till dem mellan varven och kanske behöver du lägga folie eller bakplåtspapper ovanpå så att det översta inte bränns. Låt dem stå ca 10 minuter innan du lirkar ur dem ur muffinsformen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.