baka,  fika

Knäckig hallonpaj

Sebastian och jag ääälskar paj 🙂 Det blev en hallonpaj och receptet på det goda knäckiga täcket över kommer från @fredriksfika och det har jag kopierat rakt av 😉 Har alltid en massa frusna bär hemma och det går ju snabbt att svänga ihop.

Enjoy!

Detta behöver du till pajdegen
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Fyllning

ca 500 gr frusna töade hallon

1 msk maizena majsstärkelse

ca 1/2 dl socker

Så här gör du

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ner hallonen i en ugnssäker form, tillsätt maizena och socker. Blanda runt ordentligt men försiktigt. Smält smöret i en kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen. Fördela smeten över hallonen. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, tills pajen har fått en fin gyllene färg. Serveras med vaniljsås eller glass!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.