Festligt,  gratäng,  Kyckling,  LCHF,  middag,  samarbete

Vitlökskycklingen

Heeej och God Fortsättning ✨️

Ja den här vitlökskycklingen gjorde jag när jag fick hem Smakbox då det fanns en vitlöks cantadou i det kylda tillägget.

Enkelt och så gott.

Är du nyfiken på Smakbox så gå in här och kika runt lite vilka boxar som finns och som du tycker om. Med koden JEANETTE får du 25% rabatt på första boxen eller på en gåva.

Smör och olivolja att steka i
4 utbankade kycklingfiléer
1 pkt bacon klippta i bitar
Några skivade kastanjechampinjoner
1 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning Cantadou vitlöksost
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 tsk kalvfond
1/2 msk kikkoman soja
Salt & malen svartpeppar

+Torkad sommartryffel i kvarn

Sätt ugnen på 200°

Krydda kycklingen med salt och malen svartpeppar. Stek kycklingfiléerna i smör och olja på båda sidor tills de fått färg.

Lägg över filéerna i en ugnsform.
Stek baconen tills de är krispiga och lägg dem på hushållspapper.

Stek champinjonerna nån minut och pressa ner vitlöksklyftan,
Tillsätt creme fraiche vitlöks cantadou grädde soja och fond. Koka upp och låt det sedan småputtra.
Smaka av med salt och malen svartpeppar.

Häll såsen över kycklingen sätt in i ugnen 20 minuter. När det är några minuter kvar strö baconbitarna  över gratängen.

När gratängen är färdig så drar du några varv med torkad sommartryffel om du gillar det.

Kram Jeanette ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.