pasta, ris & potatis

Catarinas pastarätt med bacon och sparris

Alltså denna pastan vi älskar den👌 Receptet tillhör Catarina König

Det enda jag gjort är att lägga till en finhackad  vitlöksklyfta tillsammans med baconbitarna när dem gottat sig i stekpannan en stund och tillsatt pastavatten och inte haft basilika.

Kram❤️

4 port ca 10-15 min

Ingredienser
400 g tagliatelle eller annan pasta
2 paket bacon

1 finhackad vitlöksklyfta

ca 1/2 dl av pasta vattnet när pastan nästan är klar
1 knippe färsk grön sparris (15-20 st)
200 g Philadelphia
3 dl grädde
salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak

Tillbehör / topping
Riven parmesan, mängd efter smak
Färsk basilika

Såhär gör du


1. Strimla baconet och knaperstek i en stekpanna. Tillsätt den finhackade vitlöksklyftan när baconen börjar färg Lägg upp baconet på ett hushållspapper så överblivet fett får rinna av.


2. Skär ner sparrisen i mindre bitar och lägg en klick smör i stekpannan. Fräs på sparrisen i 1-2 min, så att den fortfarande får behålla sitt krisp.


3. Tillsätt Philadelphia & grädde, HÄR TILLSÄTTER JAG PASTAVATTNET, rör samman och låt puttra ihop. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar. Låt såsen sedan bara stå och hålla värmen tills pastan är klar.


4. Tillsätt 3/4 av det knaperstekta baconet i såsen och spara resten till garnering.

6. Servera pastan till denna krämigt härliga sås och toppa med massa riven parmesan och färsk basilika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.