Kyckling,  LCHF,  sallad

Caesarsallad

Hej hej,

Detta är min absoluta favoritsallad m u m s! Jag steker kycklingfilén i smör, kryddar med svartpeppar, salt och en skvätt kikkoman soja. Stek på båda sidor på lite högre värme sedan in i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter tills innertemperaturen visar 70 grader. Låt kyllingen vila medans du steker bacon som du skurit i bitar. Riv/ skär romansallad i lagom stora munsbitar. Några små söta tomater är gott till och riven parmesan.

DRESSING

Inga direkta mått det blir liksom så himla gott oavsett 😉 rör ihop creme fraiche + lite majonäs med 1 pressad vitlöksklyfta en liten skvätt worcestersås och riv ner lite parmesan och en klick sardellkräm. Salta och peppra efter smak. Späd med lite vatten om den blir för tjock.

Lägg salladen på en tallrik, tomater, skiva kyllingen och lägg över. Strö över bacon och parmesan, ringla över massa dressing och dra några varv med svartpepparkvarnen över salladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.