kötträtter,  Kyckling,  sallad,  sås

Grillat

Vi grillade det fantastiska köttet från Olinge utegrisar/ Bondens Bästa och Majskyckling/Viking fågel. Du kan beställa här . Så glad att de finns, vi äter betydligt mindre kött nu och det vi äter är just från Naturligt kött. Vi vet att djuren har haft det så bra de någonsin kan ha det och att människorna som har hand om dem verkligen månar om dem och tar hand om dem med varsamma händer.

Till köttet hade vi kokta potatisar som rostades på hög värme i ugnen tillsammans med parmesan färsk timjan hela vitlöksklyftor med skal på, rapsolja flingsalt & massa svartpeppar. Salladen hittade jag i tidningen Vego, ville testa något nytt 😉 Hemmagjord bearnaisesås med liiite fusk och en för enkel och vansinnigt god Pepparsås. Ha en fortsatt härlig helg <3

Du behöver till Pepparsåsen

 • Boursin färskost peppar
 • 2 1/2 dl grädde
 • 1 msk kikkomansoja
 • smaka eventuellt av med lite salt

Gör så här

Värm upp grädden och dela osten i mindre bitar. Smält ner under omrörning. Tillsätt sojan. Låt såsen småputtra under vispning en lite stund.

Bearnaisesås

Jag köpte massa kryddor på Borgeby kryddgård och hittade bearnaisesåsessens där. Var ju tvungen att testa. Receptet hittade jag på nätet. Såsen blir supergod men det jäkla vispandet blir jag galen på. Har testat med stavmixern men jag kan säga att det gick iinte bra haha. Bara bita ihop och vispa vispa!

( Obs receptet här är till två personer )

 • 2 äggulor
 • 100 gr smör
 • vitpeppar
 • salt
 • 1-2 torkad dragon
 • 2 tsk bearnaisesåsessens
 • 1 msk vatten

Gör så här

Smält smöret på svag värme. Vispa äggulor och vattnet i en liten kastrull som du placerat i en lite större kastrull med ca 1/2 liter vatten i. ( Vattenbad ) Vispa tills du får en luftig konsistens på svag värme tills äggsmeten blir fluffig o aningen tjockare. Lyft av kastrullen och ställ den på en fuktig varm disktrasa ( då står kastrullen still när du vispar ). Droppa försiktigt ner lite smör åt gången under vispning. Fortsätt tills det klara smöret är slut. Bottensatsen av smöret ska inte med! Skulle såsen mot förmodan separera sig häll i några droppar kallt vatten och vispa . Smaka av med essens, dragon salt & vitpeppar. Ställ kastrullen på spisen på 1:an vispa lite då och då tills du ska servera.

Dagga – Tomat och Dillsallad

En fräsch sallad från Gaza. Den är fruktig med sötma örtighet och hetta. Mums!

 • 2 pressade vitlöksklyftor
 • antingen två stora hackade tomater eller söta små tomater typ romantica ( de tog jag )
 • en nypa salt
 • 1-2 finhackade röda chilifrukter
 • 1/2 dl hackad färsk dill
 • 1 msk citronsaft
 • en skvätt olivolja

Gör så här

Mortla ihop vitlök, chili och salt i en mortel tills du har en tjock puré. Du kan också bara blanda samman allt i en skål om du vill och om du inte har något att mosa med.

Tillsätt de hackade tomaterna och dillen. Mosa ihop allt till en rustik sås. Smaka av med citronsaft och eventuellt lite mer salt. Ringla över olivolja.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.