Kyckling,  LCHF

REKO Ekologisk kyckling

Inlägget innehåller köplänk

Att laga till en kyckling som levt ett naturligt och värdigt liv. Utevistelse där de får sprätta på ängsfält och vetefält. De blir serverade ekologiskt och krav certifierat foder av uppfödare med stor kompetens och respekt för djuren. Det mina vänner blir ett mört smakrikt och saftigt kycklingkött. Samtidigt som du äter med gott samvete.

Du kan beställa här . Naturligt kött består av Micke och Fredrik med hjärtat på rätt ställe och som samarbetar med duktiga närproducenter. Varsam djurhantering och ett hållbart helhetstänk. Alltså en bra miljö för djuren, naturen och människor <3 Så, in och beställ, förmånliga erbjudande och de levererar inom Skåne direkt hem till dig och har massor att välja på 🙂 Kika här

Just nu har jag en fantastisk REKO kyckling på 1,3 kilo i ugnen. Till den blir det blomkålspuré och en gräddsås till;) Den ekologiska äpplemusten är S Å god! Den kommer från Klackabackens bryggeri

REKO kyckling

 • 1 rejäl klick smör ca 50 gr
 • ca 1/3 dl kikkoman soja
 • 2 rivna vitlöksklyftor eller en solovitlök
 • färsk timjan
 • flingsalt
 • svartpeppar

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Kör smöret en stund i micron tills det börjar smälta. Blanda ner vitlöken. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och smörj in kyllingen med smöret, häll över sojan som du klappar in med händerna. Salta ordentligt och dra några ordentliga drag med svartpepparkvarnen. Strö över timjan efter smak. Sätt in i ugnen tills temperaturen visar 80 grader. Ös då och då med skyn.

BLOMKÅLSPURÈ

 • 1 blomkålshuvud
 • 1 vitlöksklyfta
 • ca 125 gr naturell philadelphiaost
 • ca 1 msk grönsaksbuljongpulver tex Kung Markatta
 • salt & vitpeppar
 • samt lite vatten från blomkålskoket

Gör så här

Koka upp vatten, salta. Dela blomkålen i mindre buketter, skölj och lägg ner i kokande vatten och vitlöksklyftan. Koka mjuk. Häll av vattnet och lägg ner i en matberedare. Tillsätt Philadelphia, grönsaksbuljong, lite salt & vitpeppar. Mixa slät, spä med det varma blomkålsvattnet om moset är för stabbigt.

SÅSEN

 • Skyn från kycklingen
 • 2 dl grädde
 • 1 rågad tsk svartvinbärsgelé
 • 1 tsk kinesisk soja
 • ca 1/4 dl vitt vin
 • svartpeppar

Gör så här

Sila skyn och häll över i en kastrull eller liten stekpanna. Tillsätt alla ingredienserna och koka upp. Låt såsen småkoka tills den är tjockare och smaka av med peppar & salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.