dressing & röror,  Kyckling

Ugnsbakad Vikingfågel

Inlägget Innehåller annonslänkar

En fantastisk långsamväxande majskyckling från ett familjeföretag i Munka Ljungby. Det går inte att jämföra med något annat,, viket saftigt och smakrikt kött! Djuren föds upp på gården och slaktas på deras gårdsslakteri. Djuren får generösa ytor att röra sig på, 55% av fodret består av majs och fodrets sammansättning ger en långsammare tillväxt hos kycklingen vilket gör köttet saftigare och smakrikare. Beställ via Naturligt kött och läs mer här om Viking fågel.

Till den fina kycklingen vill jag inte kladda på grillsåser o grejer utan tog endast olivolja och tamarisoja som jag penslade kyllingen med. Därefter kryddade jag med en ny kryddmix som jag fått av LE SPICE från Båstad, Tack snälla! In och kika på deras härliga sortiment! Den passade ypperligt till, sen salt & peppar. Hade en liten skvätt med vatten i formen, inte på kycklingen utan hällde det sidan om. Öste ett par gånger under tiden den gick i ugnen på 200 grader ca 1 timme + 15 – 20 minuter. Testa med en termometer så att den är färdig, alltså ingen rosa saft ska sippra ut. Jag tog ut kycklingen på 80 grader och lät den vila ca 10 minuter innan vi skar upp.

Vi hade sallad till med krämig vitost och dressing till och blomkålspure. Du kan skippa dressingen köra med blomkålspure och servera lite av skyn ovanpå hela härligheten.

Blomkålspure

 • 1 lagom stort blomkålshuvud
 • 100 gr smör
 • 1 dl grädde
 • salt & peppar

Gör så här

Koka blomkålen tills den är mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa blomkålen till en slät puré.

Smält smöret i en kastrull och bryn under vispning tills det doftar nötigt och börjar få en vacker lite gyllene färg. Tillsätt grädden och koka upp. Rör ner grädd/ smörblandningen i purén och smaka av med salt & peppar.

Sallad med fetaost och dressing

 • blandsallad
 • små tomater
 • skivade salladslökar
 • fetaost/ salladsost/ krämig vitost ( på plåtburk)
 • 1/2 dl olivolja
 • 1 fint hackad vitlöksklyfta
 • 2 tsk torkad oregano
 • 1/3 finhackad röd chili
 • salt & svartpeppar

Blanda samman olja vitlök chili oregano smaka av med salt & peppar. Blanda ihop salladen lägg osten ovanpå och ringla över salladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.