baka

Victorias kardemumma muffins med marängtopp

Hej! Idag har jag varit hos den bästa frissan jag vet. Emelie på Hårfabriken i Landskrona klick . Idag blev det ljusa och mörka slingor i håret, blir så himla snyggt när det sedan lockas. Helnöjd! Har bakat supergoda muffins efter lunchen och höll nästan på att bränna marängtoppingen och det var sekunder innan brandlarmet gick haha 😉 Satte ugnen på högsta grilleffekt då marängen skulle få färg , grejen var ju att den fick färg så himla snabbt. Men allt slutade lyckligt och de blev riktigt goda. Jag gjorde 7 stycken muffins av smeten som jag klickade ner i aluminium muffinsformar de lite större. Tiden i ugnen är densamma som står i receptet om du vill göra som jag. Receptet hittade jag hos Victoria skoglund . Älskar hennes bilder de är magiska. Ha en fin dag 🙂


10 stycken kardemumma muffins med marängtopp

Ugn 225 grader

4 dl vetemjöl

2 dl strösocker

1 tsk salt

2 tsk stött kardemumma ( ej pulver )

2 tsk bakpulver

25 gram smält smör

1 1/2 dl mjölk

2 äggulor

Marängtopp:

2 äggvitor

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kardemumma i en skål. Tillsätt smör och blanda. Vispa mjölk och äggulor och rör ner i smeten. Fördela smeten i lite större muffinsformar. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Känn med sticka om de är klara.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, blandat med vaniljsockret i omgångar och fortsätt vispa till en fast blank smet. Toppa varje muffins med en klick maräng. Sätt in i ugnen ytterligare ca 2 minuter till marängen fått lite färg, ( Jag satte på grilleffekten passa så de inte bränns! )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.