baka

Godaste kladdkakan

Just nu är detta är min favorit kladdkaka. Det brynta smöret och ljusa muscovadosockret med toner av karamell / kola ger kakan en fantastisk smak. ( Nästa gång provar jag att minska på strösockret och ökar mängden muscovadosockret ). Denna gången blev det en lite festligare dessert med närproducerade fantastiska hallon och jordgubbar. Dessa kom Micke med som tillsammans med Fredrik driver Naturligt Kött KLICK

Till kladdkakan behöver du

  • 100 gram smör
  • 2 ekologiska ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker

Så här gör du

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en form som är 20 21 cm i diameter. Häll i allt sockret i en skål. Bryn smöret i en liten stekpanna på högre värma tills det blir gyllene och doftar gott. Vispa under tiden och passa så att det inte bränns. Blanda ihop direkt med sockret. Tillsätt salt, sikta ner kakao och mjöl. Rör runt med en visp men vispa inte. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och baka den 15 – 17 minuter i mitten av ugnen. Den ska vara kladdig/ dallrig i mitten och mer bakad runt kanterna. Låt den svalna i rumstemperatur, servera kanske så här med glass grädde och bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.