asiatiskt,  Kyckling

Spetskål & nudelröra

Detta är ett så enkelt, gott och med massa bra grejer i. En perfekt vardagsrätt. Ta vilka nudlar du gillar mest, mina favoriter är äggnudlar och risnudlar. Vet ni, jag har kommit med på en lista över de bästa svenska matbloggarna! Det hade jag aldrig trott:) Så roligt så tacksam. Ha en fin dag kram

Du behöver

 • 1 strimlad spetskål
 • 2 strimlade kycklingfiléer
 • ca 2 msk rostade sesamfrön
 • 1 stor riven vitlöksklyfta
 • ca 1/2 dl japansk soja
 • ca 1 tsk chiliflakes
 • ca 3 msk riven färsk ingefära
 • några droppar limesaft
 • 1 paket risnudlar ( ca 180 gr )
 • rapsolja att steka i
 • några droppar sesamolja
 • servera sweet chilisås och rostad lök till.

Gör så här

Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Stek kycklingen i oljan, salta lite och peppra. Tillsätt vitlök, chili, ingefära och spetskål. Stek ett par minuter tills kålen mjuknat lite. Tillsätt nudlar, sojan, lite limesaft, sesamfrön och sesamolja. Smaka av tillsätt eventuellt lite mer soja, lägg upp i tallrikar och servera med rostad lök och sweet chilisås. Smaklig spis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.