gratäng,  kötträtter

Järpar i kantarell & cognacsås

Blev så sugen på järpar efter jag kikat in hos Åse härom dagen. Har gjort någon lite ändring bara. Järpar fick det bli i kantarell & cognacsås, till det rotfrukter i ugnen. Sååå gott. Stekte järparna på alla sidor ( tre 😉 ) tills de fick fin färg och sedan hällde jag såsen över och satte in i ugnen. Detta måste ni göra 😉

Du behöver

 • 600 gr ekologisk nötfärs
 • 1 riven gul lök
 • 1 dl grädde
 • 2 1/2 msk skorpmjöl
 • 1 ägg
 • 1/2 msk tamarisoja
 • 2 msk fryst persilja
 • 1 msk kalvfond
 • salt & svartpeppar efter smak
 • smör att steka i

Gör såhär

Blanda samman ägg grädde och skorpmjöl till det blir en jämn smet. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt det stå ca 10 minuter. Vill du kan du prov steka en liten av färsen. Forma till en liten boll och platta till . Stek och smaka. Kanske vill du ha mer salt/ peppar eller något annat. Forma färsen till järpar och stek. Lägg ner i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader.

Kantarell & cognacsås

 • 3 dl grädde
 • 1 burk gourmet fraiche kantarell & cognac ( skånemejerier där creme fraiche finns )
 • 1 msk tamarisoja
 • 1 msk kalvfond
 • lite vatten

Vispa ur pannan som du stekte järparna i med lite vatten. Sila och häll ner i pannan igen. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp och låt såsen koka en liten stund. Häll såsen över järparna och sätt in i ugnen 8-10 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.