gratäng,  kötträtter

Fläskytterfilegratäng med bacon och balsamicosås

Hej hej,

Lite balsamvinäger i såsen är så gott. Denna rätten fick goda betyg av testpanelen och jag hoppas att ni också kommer kommer att gilla den😍 Servera med rostad potatis eller ris och sallad. Jag kör potatis i en gammal Tefal Actifry som är en hjälte här i köket, potatis rotfrukter kycklingklubbor blir så gott däri, en toppen manick👌

Ha en fortsatt fin dag kram🥰

Detta behöver du till 4 portioner

1 fläskytterfile ca 800 gr ( gärna ekologisk)

Smör att steka i

1 finhackad bananschalottenlök

1 riven vitlöksklyfta

1 pkt bacon skuret i cm breda bitar ( gärna ekologiskt)

Salt & grovmalen svartpeppar

4 dl grädde

2 dl creme fraiche

I tsk torkad salvia

1 -2 msk balsamvinäger

2 msk kalvfond

1/2 msk soja

1 msk maizena

1 nypa socker

Ca 1 1/2 dl riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225°

Putsa och skiva filén i cm tjocka skivor, stek dem gyllene i smöret salta & peppra.

Stek baconbitarna. Lägg dem över köttet.

Stek löken lite försiktigt i samma panna. Tillsätt salvia och vitlök. Fräs en liten stund.

Tillsätt grädde, creme fraiche, fond, soja, balsamvinäger & socker. Vispa runt och låt såsen koka upp.

Tillsätt maizena och vispa ut den ordentligt, låt såsen småkoka tills den tjocknat. Smaka av med salt & svartpeppar.

Häll såsen i formen, toppa med riven ost. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.