gratäng,  kötträtter

Gratinerad fläskfilé med champinjoner

Hej hej,

Här har det varit lugnt och städat en tid, bloggen har jag inte kommit in på efter Telias fantastiska arbete😅 Men nu äntligen!

Här kommer ett super tips🥳 Min fantastiska vän Jenny driver bloggen jennysrumochspis 😍 In och följ henne på instagram @jennysrumochspis för massa inspiration inom dukning, mat, bak och inredning🧡

Denna rätt är en ny favorit, jag har ändrat lite i receptet, höjt värmen på ugnen till 225° in med gratängen 15 minuter, 300 gr blandsvamp färdig skivad och köpt på Maxi, 1 msk kalvfond 2 msk kikkoman soja tog en mindre fet riven ost och serverade med ris o sallad👌👌original receptet kommer här⬇️

Du behöver till 4 portioner

1 svensk fläskfilé, ca 500-600 g av god kvalitet.

Smör att steka i

Salt & svartpeppar

250 g färska champinjoner

1 schalottenlök

3 dl grädde

1-2 msk soja

1-2 msk kalvfond

1 tsk tryffelolja (kan uteslutas)

Maizenaredning

Ev 1 nypa socker

2 dl riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Stek skivorna, rumstempererade, så dom får färg på båda sidor, i smör och krydda med salt och svartpeppar. Lägg över dom i en ugnsfast form.

Finhacka schalottenlöken. Tvätta och rensa champinjonerna. Dela dom i så stora/små bitar du vill ha dom.

Fräs schalottenlöken i smör. Lägg i champinjonerna, fräs och rör till all vätska kokat in. Häll på grädde, kalvfond, soja, tryffelolja. Smaka av hur mycket kryddor du ska ha och om du vill ha mer soja mm. Jag personligen tycker om när det smakar mycket. Red av med maizena till den tjocklek du vill ha på såsen/stuvningen. Häll den över fläskfilén.

Strö över riven ost.

In och gratinera tills osten fått fin färg. Ca 15-20 minuter.

Servera med valfritt tillbehör (rekommenderar hasselbackspotatis) och en god sallad.

Smaklig spis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.