asiatiskt,  Kyckling

Asiatisk pepparkyckling med vitlöksris

Älskar detta! Riset är så gott till och väl värt det där lilla extra👌 Börja med det och sedan kycklingen😘

Receptet är till 4 portioner

Du behöver

Ca 600 gr kycklingfiléer

Olja att steka i

Till såsen

1 tsk sesamolja

Ca 1/2 msk riven ingefära

4 msk ostronsås

1 msk ljus soja

1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar

1/2 tsk socker

Lite salt

1 tsk maizena

3 msk vatten

Grönsaker

1 skivad gul lök

2 spetspaprikor skurna i munsbitar

Gör så här

Skiva kycklingen i lite tunnare skivor.

Blanda ingredienserna till såsen i en skål och vispa ner maizena redningen.

Hetta upp en wok eller en stekpanna.

Häll i olja och stek kycklingen. Salta och peppra lite.

När kycklingen är genomstekt tillsätt lök och paprika och fräs tillsammans med kycklingen ca 1 minut.

Häll i såsen och låt det puttra samman ca 2 minuter.

Servera med

Vitlöksris

200 gr basmatiris

4 dl vatten

1 rejäl klick smör

En skvätt olja

1 stor riven vitlöksklyfta

1/2 – 1 msk grönsaksbuljongpulver eller tärning

Gör så här

Hetta upp smör och olja i en kastrull, tillsätt vitlök och ris.

Fräs en stund och häll i vatten, lite salt och peppar.

Låt riset koka ca 10 minuter under lock.

Sänk värmen till till 1an. Lägg en kökshandduk över kastrullen och sedan på med locket.

Låt stå tills maten är klar. Servera soja och koriander till.

Hoppas du gillar detta😍

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.