baka,  efterrätter,  Kyckling,  pasta, ris & potatis

Vispad pannacotta

Är ännu godare och krämigare och så tar det inte lika stor plats i kylen då smeten kan ligga i en skål.

Detta blev efterrätten igår påskdagen till ära. Vi grillade marinerad kyckling från Bjärefågel och hade smaschade krispiga potatisar med massa smör, olja, vitlök, dill, salt, peppar och parmesan. Hemgjord tzatziki, Jensens favoritsås bea och grillade grönsaker,, mums!

Idag är det mannens födelsedag♥️ Så himla typiskt att jag blev kass igår kväll, förkyld, ont i halsen bläää! Vi får fira ordentligt senare🥂

Hoppas du haft en fin påskhelg kram🥰

Vit chokladpannacotta

4-5 portioner

Du behöver

5 dl vispgrädde

2 gelantinblad

100 gr vit choklad ( jag köpte fazer som finns i bakhyllan i affären )

Toppa med

Färska hallon, jordgubbar och passionsfrukt

Gör såhär

Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten 10 minuter.

Hacka chokladen och koka upp grädden. Stäng spisplattan, lägg i chokladen och rör tills den smält.

Krama ur gelantinbladen och lägg ner dem i chokladgrädden, rör tills de smält.

Sila ner blandningen i en skål, låt svalna lite i rumstemperatur. Lägg över ett lock eller plast folie och ställ in i kylen tills nästa dag.

Vispa upp smeten med elvisp tills den blivit krämig och fått lite fluff. Fördela i fina glas toppa med passionsfrukt hallon och jordgubbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.