asiatiskt,  kötträtter

Bättre än takeaway!

Detta recept kommer från instavännerna @alt_asiatisk 👌 Sonen älskar detta godare än på kinarestaurangen🥢

Biff Chop Suey

4-5 port

sås

4 dl vatten
3 msk ljus sojasås
2 msk maisena
2 msk ostronsås
1 msk mörk sojasås
1 msk socker
1 msk asiatisk köttbuljongpulver
1 tsk sesamolja
1 tsk svartpeppar

1 riven vitlöksklyfta

450 gr flankstek
Olja att steka i

Marinad

2 msk maizena
1 1/2 msk vatten
1 msk olja
1 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
Några rejäla drag med svartpepparkvarnen

Grönsaker

Morot i skivor broccoli bambuskott svamp i skivor

Börja med att skära köttet i munsbitar max 0,5 cm tjocka.

Blanda samman ingredienserna till marinaden och tillsätt köttet. Blanda ordentligt

Marinera i 15 minuter.

Blanda ihop ingredienserna till såsen. Börja med att blanda maizena och vatten till en jämn smet. Blanda sedan resten av ingredienserna. Ställ åt sidan.

Koka upp 1 liter vatten, lägg ner broccolibuketterna koka 1 minut. Häll över broccolin i en sil.

Spola med kallt vatten. Ställ åt sidan.

Separera köttbitarna om de sitter fast i varandra.

Värm upp oljan på medium värme och stek köttet tills de får en fin färg på båda sidorna ca 2-3 minuter.

Lägg över köttet i en sil och låt oljan rinna bort.

Tillsätt ny olja i pannan. Fräs vitlöken på hög värme några sekunder.

Lägg i broccoli, morot och svamp. Stek 1-3 minuter beroende på hur krispiga grönsaker du vill ha. 

Lägg grönakerna åt sidan.

Tillsätt lite olja i pannan om det behövs. Lägg ner biffen och bambuskott blanda samman detta.

Häll sedan ner såsen i pannan  och ha medelhög värme på plattan.

Såsen ska puttra ca 5- 10 minuter  tills såsen fått den konsistens du önskar. Rör runt under tiden.

I det sista momentet lägger jag i morot, svamp och broccoli då jag tycker det är godast med lite krisp i grönsakerna. Låt allt puttra en liten stund.

Servera med ris och soja

Hoppas ni gillar detta

Kram Jeanette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.