kötträtter,  LCHF,  middag,  sås,  Uncategorized

Pannbiffar i gräddig sås

Dessa små pannbiffarna har vi ätit i tre dagar nu. Det har varit för mörkt när jag skulle ta bilder🤪 Men det är så enkelt och så gott. Receptet kommer här⬇️

Biffarna

500 gr ekologisk blandfärs

1 stor  riven schalottenlök

1/2 dl grädde

1 msk kalvfond

1 msk Knorr kött & grillkrydda

Lite salt & peppar

1 rågad tsk dijon

1 ekologiskt ägg

Smör att steka i

Sås

Skyn  från biffarna

4 dl vispgrädde

1 msk Oxfond ( Bong )

1/2 tsk kinesisk soja

Smaka av med salt & peppar

Vispa upp ägget, tillsätt alla ingredienserna utom salt. Blanda samman till en jämn smet. Hetta upp en stekpanna och ta en liten bit från färsen och stek den för att provsmaka om du vill ha i lite salt. Kött och grillkryddan är salt i sig. Ta köttbulle storlek på färsen rulla ihop och platta till. Gör så tills färsen är slut. Stek biffarna på varje sida tills dem har fått en fin brynt färg. Lägg dem åt sidan på en tallrik.

Gör såsen i samma panna som du stekte biffarna i och behåll det som är kvar från biffarna. Häll i grädde, fond och soja. Koka upp. Lägg tillbaks biffarna i såsen och låt det puttra tills såsen blivit lite tjockare. Smaka av med salt & peppar.

Servera färsk broccoli till. Dela broccolin i  buketter. Koka 1 minut i lättsaltat vatten kyl snabbt. Hetta upp en stekpanna, häll i olja och lite smör. Stek på hög värme tills de börjar få liite färg. Salta, peppra och dra några varv med chilikvarnen eller smula över chili med fingrarna. Lägg broccolin ovanpå biffarna och såsen.

Servera med pressad potatis ( de behöver inte skalas innan utan koka dem i lättsaltat vatten med skal på och pressa dem med en potatispress)

Hoppas du gillar detta

Kram Jeanette❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.