dressing & röror,  fisk/skaldjur,  förrätter,  högtid,  LCHF,  tilltugg

Godaste skagenröran

1 kg rākor, med skal eller ca 250 gr handskalade räkor

2 dl majonnäs

1 1/2 dl crème fraiche

1/2 paket färsk hackad dill

2 msk hackad gräslök

1 1/2 krm salt

1 krm svartpeppar

1 msk stenbitsrom eller löjrom

Gör såhär

Skala räkorna om du använder färska/ frysta. Om du använder handskalade på burk låt dem rinna av i en sil i kylen ett par timmar.

Hacka räkorna.

Vispa upp creme fraiche tills den blivit fast. Blanda samman med majonäs( Hellmanns gjord på ägg från frigående höns). Tillsätt salt, peppar, rom, dill och gräslök och de hackade räkorna. Blanda försiktigt med en slickepott.

Låt skagenröran stå i kylen ett par timmar. Servera i krustader, mini croissanter eller smörstekt bröd tillsammans med dill rom och citronklyftor.

Önskar dig ett Gott slut och ett fantastiskt 2023❤️ Kram🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.