asiatiskt,  Kyckling

Kalla nudlar med kyckling och jordnötter

Kyckling

2 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
4 liter vatten
4 kycklingbröstfiléer
1 salladslök
1 tsk salt

GRÖNSAKER
1/2 gurka
1 morot
1 salladslök
4 dl böngroddar

SÅS
4 tsk finhackad vitlök
4 tsk finhackad ingefära
1 tsk chiliolja
4 tsk sesamfrön
2 krm mald svartpeppar
4 tsk sesamolja
1 dl japansk soja
4 tsk risvinäger
1/4 dl hoisinsås
1/2 dl kycklingfond
1 krm salt
1/2 dl rapsolja

TILL SERVERING
Nudlar
Rostad lök eller hackade jordnötter

GÖR SÅ HÄR
Krossa vitlöken och skiva ingefäran. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg kyckling, salladslök, krossad vitlök, skivad ingefära och salt. Koka i 15 minuter på hög värme. Lyft upp kycklingen och låt den svalna.

SÅS
Blanda samtliga ingredienser i en skål, förutom rapsolja och jordnötter. Hetta upp rapsoljan i en kastrull och häll över ingredienserna i skålen.
(Om du använder jordnötter hacka dem grovt och blanda ner i såsen.)

GRÖNSAKER
Skār gurka och morot i stavar och skiva salladslöken tunt. Doppa böngroddarna i kokande vatten i 1 minut och därefter morötterna i 1 minut, spola grönsakerna i kallt vatten. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och lãgg dem sedan
i kallt vatten för att svalna. Dra isär kycklingen i tunna strimlor.

SERVERING
Lãgg böngroddarna i botten av en djup skål, fyll sedan på med resterande ingredienser och avsluta med såsen . Blanda samman innan
du äter.

Recept Christin Kashou

Lite små ändringar i receptet har jag gjort. Prova detta så gott!
Kram Jeanette❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.